Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Ongelezen bericht Geplaatst op 28 nov 2013 01:58 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Het lijkt erop dat de val van de Ajax-supporter gisteren tijdens de wedstrijd Ajax-Barcelona het gevolg is van een 'onfortuinlijke val'. Dit heeft directeur van de Amsterdam Arena Henk Markerink gezegd tegen Radio 1.
Tijdens de wedstrijd Ajax-FC Barcelona viel de man vanaf de eerste rij van de tribune van de F-side 5 meter naar beneden. Volgens Markerink was er sprake van een 'onbewuste val'. 'Hij is niet op een muurtje geklommen of opzettelijk gesprongen'. Of hij mogelijk geduwd zou zijn wordt nog onderzocht. 'Maar we hebben camerabeelden van verschillende kanten en met meerdere getuigen gesproken. We kunnen snel met de uitkomsten van het onderzoek komen, maar een onfortuinlijke val lijkt de eerste conclusie te zijn', aldus Markerink.

Geen verandering
De fan heeft zwaar hoofdletsel opgelopen en ligt nog in het ziekenhuis. 'Er is geen verandering in zijn situatie ten opzichte van gisteravond', zegt Markering. Het incident gebeurde rond de 39de minuut, vlak voor Hoesen de 2-0 voor Ajax maakte.

Het hek voor de tribune was 1.10 meter hoog. Volgens Markerink voldoet de Arena aan de veiligheidsvoorschriften, maar hij zegt dat de Arena zich beraadt op maatregelen om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen. 'We moeten eerst kijken wat de oorzaak is om te kijken welke maatregel we het beste kunnen treffen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een verhoging van het hek of een net in de gracht.' De betonnen gracht is aangelegd om te voorkomen dat supporters het voetbalveld op kunnen komen.

Praten
Toeschouwers die daar behoefte aan hebben kunnen morgenavond over het ongeluk komen praten, liet Ajax op de site weten. Bij deze bijeenkomst zijn mensen van Ajax, de Amsterdam ArenA en de hulpverlening aanwezig. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in het Supportershome nabij de ArenA. Ajax vraagt media niet te komen, 'vanwege het gevoelige karakter van de bijeenkomst'.

Het is de eerste keer sinds de ingebruikname van het stadion in 1996 dat er zich zo'n ernstig ongeval heeft voorgedaan. In 2003 viel een supporter naar beneden die op de rand van het hek was gaan staan, maar hij raakte slechts lichtgewond. Een andere keer sprong een toeschouwer naar beneden in de gracht. Ook zijn verwondingen vielen mee.

Op YouTube dook vandaag een video op van het incident. Op de beelden, die zijn gemaakt vlakbij de plek waar het ongeluk gebeurde, is onder meer te zien hoe het slachtoffer wordt afgevoerd in de ambulance, terwijl de emoties op de tribune hoog oplopen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 28 nov 2013 08:27 
 
Donateur
Avatar gebruiker

Was het destijds in de HmH ook niet een klein zetje?
Ongelezen bericht Geplaatst op 30 nov 2013 14:01 
 
Hardtraxxer

Waarom zou je een mede-supporter duwen? t was gewoon een ongeluk
Ongelezen bericht Geplaatst op 10 dec 2013 16:28 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Citaat:
De familie van de supporter die tijdens Ajax - FC Barcelona van de tribune is gevallen laat weten dat zijn toestand inmiddels stabiel is. Als gevolg van de val liep de 46-jarige man ernstig hoofdletsel op. De familie voegt daaraan toe dat hij buiten direct levensgevaar is, maar intensieve zorg nodig heeft en daarom nog op de intensive care verblijft.


Gelukkig maar!
Ongelezen bericht Geplaatst op 10 dec 2013 18:52 
 
Hardtraxx Veteran

Natuurlijk zegt meneer de directeur dat :P

'Op YouTube dook vandaag een video op van het incident. Op de beelden, die zijn gemaakt vlakbij de plek waar het ongeluk gebeurde, is onder meer te zien hoe het slachtoffer wordt afgevoerd in de ambulance, terwijl de emoties op de tribune hoog oplopen.'

Haha ohja die kankerlijers van een trage ambulancemannen ook he. Blijft ontzettend sneu dat mensen dat roepen.
Ongelezen bericht Geplaatst op 17 dec 2013 17:42 
 
Hardtraxx Veteran

http://www.ajax.nl/Ajax-Nieuws/Ajax-nie ... rter-3.htm
:thumbsup:
Forumoverzicht » Off-topic » Actueel