Shoutbox | Zoeken (tijdelijk uitgeschakeld)
Ongelezen bericht Geplaatst op 18 jun 2014 12:19 
 
Aan het typen...
Avatar gebruiker

YouTube start binnen enkele dagen met het blokkeren van grote hoeveelheden van alle op de site aanwezige muziekvideo's. De stap volgt op het stuklopen van onderhandelingen met indielabels over betaling voor de doorgifte van clips voor een nieuwe abonnementsdienst.

De aanstaande blokkade moet garanderen dat alle muziekvideo's op YouTube onder de voorwaarden van overeenkomsten met muzieklabels vallen, vertelt Robert Kyncl, die de content-tak bij Googles videoplatform leidt, tegen Financial Times. Met 90 procent van de muziekindustrie is een deal bereikt volgens hem, maar met het overige deel, dat niet onder grote muziekmaatschappijen valt, zijn de onderhandelingen stukgelopen. Als voorbeelden van straks geblokkeerde artiesten noemt FT Adele en de Arctic Monkeys.

In de komende dagen start een interne omvangrijke test van de abonnementsdienst voor YouTube binnen Google, maakt Kyncl verder bekend. Die dienst moet consumenten straks de mogelijkheid geven muziek en clips voor een vast maandbedrag te beluisteren en te bekijken via de streamingdienst. Later in de zomer moet een daadwerkelijke introductie plaatsvinden. Prijzen en andere details zijn nog niet bekend.

Onafhankelijke artiesten en labels vinden dat Google misbruik van zijn machtspositie maakt door te dreigen met blokkades. Niet alleen vinden ze dat Google hen financieel te weinig biedt, maar ook verwachten ze dat de licentievoorwaarden voor het gratis aanbod via YouTube nadelig zal uitpakken, omdat dit mensen ervan zou gaan weerhouden van concurrerende betaalde platformen zoals Spotify gebruik te gaan maken. Volgens Google zijn de voorwaarden redelijk en marktconform.

Impala, de associatie van onafhankelijke muziekbedrijven, maakte eerder in juni al bekend de zaak te hebben neergelegd bij de Europese Commissie. Wanneer de Europese Commissie de klacht zal behandelen, is onbekend.
http://tweakers.net/nieuws/96755/youtub ... keren.html
Ongelezen bericht Geplaatst op 18 jun 2014 21:29 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Lyst schreef:

De aanstaande blokkade moet garanderen dat alle muziekvideo's op YouTube onder de voorwaarden van overeenkomsten met muzieklabels vallen,


Hoe zit het straks met amateurkanalen als TrueHardstyleSounds? Want die hebben heel veel Early Hardstyle die nooit door het label zelf gepost is, veel video's van hun staan nergens anders op Youtube.
Ongelezen bericht Geplaatst op 18 jun 2014 23:10 
 
Aan het typen...
Avatar gebruiker

Ik weet niet wat het precies inhoudt, maar wat ik er van begrijp verdwijnen alle muziek video's straks van YouTube en moet je er voor gaan betalen. En alle labels die hier niet aan meewerken, worden geweerd.
Ongelezen bericht Geplaatst op 19 jun 2014 00:26 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Youtube dat dus eigenlijk zijn eigen doodsvonnis tekent. Alsof zij echt niet begrijpen dat mensen daarna vanzelf overstappen naar een gratis alternatief...
Ongelezen bericht Geplaatst op 19 jun 2014 08:17 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Slim hoor. :lol:
Ongelezen bericht Geplaatst op 27 jun 2014 08:11 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Google.

Yep. Ze hebben het graf weer eens dieper gegraven. Helemaal klaar met Google, dat ze maar snel ten onder gaan. Jezus.
Ongelezen bericht Geplaatst op 02 jul 2014 00:17 
 
Hardtraxx Veteran
Avatar gebruiker

Ik gebruik YT sowieso al niet meer voor muziek te luisteren, gewoon lekker Soundcloud voor alles
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 jul 2014 00:28 
 
Hardtraxx Addict
Avatar gebruiker

Paultheone schreef:
Soundcloud voor alles

Dit dus. Ook niet 100% ideaal aangezien zij ook steeds aan het rondkutten zijn, maar veel fijner iig. Qua video ga ik overstappen op Vimeo (of als het echt moet, Dailymotion).
Ongelezen bericht Geplaatst op 04 jul 2014 09:17 
 
Kraak... Piep...
Avatar gebruiker

aub geen Vimeo. Een goed medium voor professionele video en audiovisuele media moet niet verpest worden door elke willekeurige amateurproducer.
Forumoverzicht » Off-topic » Actueel